FC Horst 3 - Bataven 2

FC Horst 3 - Bataven 2

Door Ties Campschroer

 

Ermelo - Gendt, 93,3 km. Die afstand moest er gereden worden op een doordeweekse woendag voor een bekerwedstrijd die er niet toe deed. Juist omdat de uitslag niet belangrijk was, moest er vandaag geoefend worden op een systeem wat eindelijk weer winst zou brengen. Een periode van 5 maanden zonder winstpartij is namelijk iets onbekends voor Batzat2. Aangezien er tegen DUNO wederom was gebleken dat een aanvallende tactiek niet werkt met de beschikbare spelers, is er vandaag door de meesterbreinen Koen en Ties besloten wat behoudender te gaan spelen. De ouderwetse kerstboom kwam van stal (4-3-2-1) en er zou ingezakt gaan worden tot de middencirkel. Spits Gijs moest de ballen in de voet krijgen en vanuit daar zouden de op 10,5 spelende Ivo (zijn debuut) en John het spel naar voren moeten maken.

De eerste helft was sinds lange tijd weer een voorbeeld van hoe er gevoetbald kan worden. De verdediging, onder aanvoering van Michel, bleef in de opbouw heel rustig en creerde daardoor ruimte voor de tegenstoot met eerder genoemde spitsen. FC Horst wist zich geen raad met de vele positiewisselingen in de spits en op het middenveld en daardoor kon de Bataven een hele lekkere 45 minuten voetballen. Na een minuut of 10 let Tom goed op en pikt hij een outbal op, hij stoomt goed door en rond zelf lekker met links af. 0-1. Ook na deze goal bleef de Bataven voetballen en een aantal kleine kansjes krijgen. De volgende grote kans was echter voor FC Horst na een vrije trap langs de lijn. Frank was echter in eerste en tweede instantie scherp en wist de bal uit de goal te houden. Na nog een goede kans voor Tom op een voorzet van Joep, weet diezelfde Tom na een goed half uur de bal schitterend in de lange hoek te krullen. Een corner van John valt overal overheen en Tom heeft alle tijd en haalt goed uit 0-2. Na deze goal blijft het spelbeeld eigenlijk hetzelfde. De Bataven hebben de bal, maar overhaasten zich niet. Goed voetballend vanaf achteruit wordt er geprobeerd wat te creeren. Vijf minuten voor de rust ontsnapt Ivo na een goede lange bal van John. Hij probeert de keeper te omspelen maar krijgt net nog een tikje mee, hierdoor komt de bal voor de voeten van Gijs welke de bal makkelijk in de lege goal kan schuiven. 0-3 met rust.

 

Joep heeft zich na een half uur moeten laten vervangen en Marco geeft ook aan dat hij niet meer verder kan. Met Wouter voor Joep en Arn voor Marco kan de organisatie blijven staan.

In de tweede helft speelt FC Horst met de sterkste opstelling (quote van grens Horst) en dat is te zien. Ze zetten eerder druk en daar wordt het veldspel van beide teams niet beter van. In een rommelige tweede helft zijn de beste kansen nog steeds voor de Bataven. Na een minuut of 10 leidt een onderschepping van Arn tot een prachtige goal via Tom, Gijs, John en weer Tom die hiermee zijn derde van de avond te pakken heeft. 0-4 Na deze goal volgen er nog kansjes in de vorm van een vrije trap van Ivo (Tom tweede instantie), een kopbal uit een corner en uiteindelijk de 0-5 door Ivo met een beheerst stiftje na een prachtige steekbal van John. Vlak na deze goal valt Tom uit met kramp en moeten we de laatste 10 minuten verder met 10. FC Horst weet nu iets meer druk te zetten en krijgt enkele kansjes. Uiteindelijk gaat er toch nog een bal in na terugleggen van de achterlijn en een tikje in de lange hoek. 1-5. Hierna gebeurt er, behalve een geweldige redding van Frank, niks meer.

Na het eindsignaal overheerst de tevredenheid over de goede eerste helft. Nu is het zaak die lijn door te trekken naar de competitie en te zien hoe ver we komen met onze doelstelling.