Trekvogels 2 - Bataven 2

Trekvogels 2 - Bataven 2

Door Ties Campschroer

 

Een week na de verliespartij tegen ESA mochten de Bataven op voor revanche tegen de staartploeg Trekvogels 2. Eugene had een hele strategie naar Koen op de app gezet en hij mocht zijn interpretatie daar weer op los laten. Dit betekende dat we met een 3-4-3 en heel veel snelheid voorin begonnen. Met Rommedahl en Overmars op de flanken was iedereen klaar om aan het doelsaldo te werken.

Het eerste half uur was de bal ook bijna continu in het bezit van de uitploeg, alleen wisten ze maar weinig grote kansen te creeren. Een aantal geblokte schoten, waarbij het schot van Joep na een corner het grootste gevaar opleverde, leverden allemaal niets op. Naarmate de wedstrijd vorderde werd er steeds minder gevoetbald door de Bataven en de Trekvogels bleven redelijk makkelijk overeind. Een kwartier voor rust willen Tim en Frank op het verschrikkelijke veld een combinatie opzetten, maar gaat er in de communicatie iets mis. De twee spitsen van de Trekvogels profiteren meteen en zo staat de 1-0 op het bord.

In het restant van de eerste helft blijft het beeld van voor de goal overeind. De uitploeg probeert, maar kan op twee kansjes voor Dave en Gijs na niet gevaarlijk worden voor de goal.

In de rust blijven Toon en Joep achter voor Arn en Marco. Na behoorlijk wat geshuffle staan er weer elf namen op elf posities in het veld en kan er begonnen worden aan de tweede helft.

Direct in de tweede helft is duidelijk dat de Bataven uit een ander vaatje tappen. Er wordt beter gevoetbald en vanaf minuut één is er dreiging voor de goal van de Trekvogels. Er zijn een aantal gevaarlijke schoten en corners nodig voordat de 1-1 binnengetikt kan worden. Een lange bal van Tim valt mooi over de verdediging en de mee teruggelopen spits verwerkt de bal ook niet goed. Remi is er als de kippen bij om net voor de keeper de bal in de korte hoek te schuiven.

De 1-1 is het teken voor de Bataven om te proberen nog wat meer druk te zetten. Veel balbezit leidt wel tot wat gevaarlijke momenten, maar de keeper van de Trekvogels hoeft zich ondanks de druk geen enkele keer te strekken. Het is zelfs zo dat de thuisploeg met enkele snelle omschakelingen soms zelf ook nog gevaarlijk wordt voor de goal van Frank.

Een goede twintig minuten voor tijd krijgt Gijs van achteruit de bal ingespeeld op de zestien meter. Hij draait zich goed vrij, maar vlak voordat hij kan schieten krijgt de laatste man van de Trekvogels toch nog een teen ertussen. De bal gaat naar rechts en komt voor de voeten van de meegelopen Ties, hij kan de bal in de lange hoek over de keeper heen liften. 1-2.

In het laatste kwartier gaat de Bataven, met Tom ondertussen voor Ties in de ploeg gekomen, op zoek naar de 1-3. In de omschakeling krijgen ze nog enkele goede kansen, maar kunnen geen bal meer tegen het net krijgen. Het meest spannende moment gebeurd voor de neus van Frank. Bijna in het laatste fluitsignaal verschijnt de nummer 10 vrij voor hem in de zestien, maar schiet over. Na het schot blijkt dat hij buitenspel stond en dat het er dus niet meer toe deed.

Direct na de wedstrijd blijkt dat AVW uit bij AZ het volle pond heeft gepakt en dat de Bataven nu dus vier (verlies)punten voor staan op de nummer twee. Volgende week tijdens het inhaalprogramma staat alleen AZ - Dieren op het programma en kan de koploper dus rustig achteroverleunen en kijken of AZ het gat inderdaad op vier punten houd.