VDZ 2 - Bataven 2

VDZ 2 - Bataven 2

Door Ties Campschroer

 

Hands! Penalty! 1-0.

Voordat de wedstrijd tegen VDZ begonnen was stond de 1-0 al ongeveer op het scorebord. Een uitbraak over rechts leidde tot een voorzet welke Toon ongelukkig op zijn hand kreeg. De penalty werd vervolgens feilloos binnengetrapt en zo starten we met een achterstand in Arnhem.

Deze avondwedstrijd begon dus direct moeilijk en hij zou het blijven. In het restant van de eerste helft was er heel veel balbezit voor de Bataven. VDZ zakte na de snelle voorsprong in en zette op eigen helft iedereen goed vast. Op deze manier creerden beide ploegen eigenlijk helemaal niks. De Bataven slaagden er simpelweg niet in om door de muur van VDZ heen te breken en daarnaast was de thuisploeg af en toe nog gevaarlijk met snelle uitbraken op de lange bal. Ondanks het gebrek aan kanssen gebeurde er wel veel op het veld en de volle 90 minuten zouden ook vol spanning blijven. Zoals gezegd werd VDZ af en toe gevaarlijk uit de counter omdat de Bataven ruimte liet vallen achter zijn verdediging. Eén van deze uitbraken net voor rust over de rechterflank leidt tot de 2-0 nadat de rechtsbuiten rustig bleef en de bal goed terug op de zestien legde voor de instormende middenvelder. Voor de thee waren er wat schoten en een verdwaalde voorzet die wat gevaar opleverden voor de Bataven, maar VDZ maakte zich niet heel erg ongerust.

De tweede helft werd begonnen met Timo in plaats van Tom, die voor het eerst in zes wedstrijden weer op de bank plaats mocht nemen. Trainert Eugene had een prachtig tactisch plan bedacht met opkomende backs en voorslingerende middenvelders, maar zelfs dit mocht niet baten in de tweede 45 minuten. De Bataven slaagden er ondanks de gewijzigde tactiek nog steeds niet in om grote kansen te creeeren, sterker nog, de echt grote kansen waren wederom voor het counterende VDZ. Een mooi schot op de paal naast Frank en enkele slecht uitgespeelde ballen in de zestien zorgden ervoor dat de 2-0 bleef staan tot een kwartier voor tijd. Op dat moment besloot Tim een vrije trap snel voor de goal te gooien waar deze goed door Gijs werd verlengd naar Ivo. Deze schoot vanuit een moeilijke hoek op goal en tot ieders verrassing lag de bal ineens in het netje 2-1. Dit was het sein voor de oranje mannen om echt volle bak druk te zetten naar voren. Ondanks dat het spel iets beter werd en het voelde alsof er een goal in de lucht hing, leidde deze druk alleen tot een schot op de keeper van Ivo.

Uiteindelijk droop de afgezette koploper af na een moeilijke wedstrijd tegen een stugge ploeg. De op de wedstrijd volgende feestavond met het leuk in elkaar gezette 'Groots Gendts Dictee' verzachtte de pijn al behoorlijk, in elk geval tot de zondagochtend kater.

Aanstaande zaterdag staat de topper tegen AZ 2000 op het programma. Trainers Eugene en Tom zijn al volop tactische oefeningen aan het bedenken om zaterdag een mooie verrassing uit de hoge hoed te toeveren. Op dit moment staat AZ één punt voor en zal alleen een overwinning dus goed genoeg zijn om de periode te pakken!