VV Dieren 3 - Bataven 2

VV Dieren 3 - Bataven 2

Door Ties Campschroer

 

Een week na de topper tegen AVW mochten de mannen vanuit Gendt de reis naar Dieren maken. Dit inhaalweekend was door veel ploeggenoten gebruikt om een lekker weekendje weg te gaan. Hierdoor moesten uiteindelijk met Dave en Gwen twee gastspelers van stal gehaald worden.

Eugene kwam net op tijd van de verjaardag van Beau om een voorbespreking als nooit te voren te doen. Diepgaande middenvelders, spitsen die afwisselen, backs die opkomen en gevaarlijk worden...het hield niet op.

In het eerste kwartier was de Bataven zonder geweldig te voetballen wel de veel betere en gevaarlijkere ploeg. Na wat kleine speldeprikjes zette Gijs na een mooi pass van Tom met een lob de 0-1 op het bord.

In de minuten die volgden kregen Gijs en John nog wat kansen op de tweede goal. De verdedigers en vooral de keeper van Dieren wisten deze echter steeds te voorkomen. Op het moment dat de druk van de Bataven iets minder werd valt een lange bal over de verdediging pardoes tussen de linksbuiten van Dieren en Frank. Ondanks dat Frank snel uitkomt is hij te laat en wordt de bal mooi in de lange hoek gelepeld. 1-1.

In de fase hierna weten beide ploegen niet echt kansen meer te creeeren. De Bataven blijft wel de bovenliggende partij, maar kan het balbezit maar weinig omzetten in gevaar. Een minuut of vijf voor de rust is de volgende kans voor Dieren. Na balverlies op het middenveld kan de rechtsbuiten worden weggestuurd achter Dave langs. De spits is eerder bij de bal dan Frank, maar hij lobt hem naast de goal. Dit is het signaal voor de uitploeg om weer wat extra gas te geven. Dit leidt nog tot een drietal kansen voor Timo, Tom en Gwen die de paal raakt. Geen van deze ballen valt binnen en zo gaan de ploegen rusten met een gelijke stand.

In de rust blijft Manfred achter voor Tim en na wat andere kleine omzettingen kan de tweede helft beginnen.

De tweede helft begint zoals de eerste geeindigd is, met een sterker Bataven. Ondanks dit veldoverwicht kan Dieren wel vrij makkelijk overeind blijven en geeft weinig kansen weg. Met een kwartier in de tweede helft op de klok wordt John bij een corner vastgehouden en wijst de scheids naar de stip. Zo'n buitenkansje hoef je Gijs niet te geven en de logische 1-2 ligt in het netje.

Op het moment dat de Bataven door wil drukken en de drie punten veilig wil stellen krijgt de thuisploeg een corner. De bal wordt niet goed verwerkt achterin en Ties raakt de bal niet helemaal lekker met het opruimen. Zo komt hij op een meter of twintig van de goal voor de voeten van een net ingevallen spits. Deze bedenkt zich niet en maakt een goal die hij zich nog wel even herinnert. 2-2.

Met nog twintig minuten te spelen konden beide ploegen dus weer opnieuw beginnen. De Bataven wisten dat alleen een overwinning genoeg was om de koppositie in eigen hand te houden. Gedreven door deze gedachten drukte de Bataven Dieren terug in eigen zestien, maar wederom wisten ze weining grote kansen te creeeren. Uit het niets komt dan toch de 2-3 op het scorebord te staan. Een vrije trap die Dave de zestien in pompt wordt na doorkoppen van Gijs en een aanname van Arn door de linksback van Dieren vol in de kruising getrapt.

Na de 2-3 bleef de Bataven de bovenliggende partij en kreeg nog wat kansen op een ruimere marge. Arn trapt een mooie lange bal van Toon ineens op de lat en een mooie halve omhaal van John vliegt maar net over de lat. Ondanks deze kansen veranderde er niets meer aan de score en konden de drie punten 'gewoon' mee in de tas naar Gendt.

Door de overwinning van Angerlo op AVW is de titelstrijd nu echt een strijd tussen AZ en de Bataven. Volgende week staat de altijd lastige uitwedstrijd tegen ESA op het programma. Met het verzetten van de tijd is het psychologisch oorlogvoeren in elk geval al begonnen.